Antreprenorii străini din SUA.

Sunteți un rezident sau unic proprietar canadian care primește plata de la companiile din S.U.A.? Daca DA, acest articol este important pentru dvs.
De ce? Pentru că vă va ajuta să vă păstrați mai mulți bani în buzunar.
Companiile din S.U.A. care efectuează plăți către contractori străini trebuie să rețină impozit de 30% asupra acestor plăți. Compania, denumită agent de retinere, este responsabilă pentru deducerea și reținerea acestei taxe din venitul contractantului și plata acestuia către Serviciul de venituri intern (IRS).
În cazul în care agentul de reținere nu reușește să facă acest lucru, acesta poate fi tras la răspunderea personală pentru plata impozitului datorat de contractant. Din acest motiv, companiile din S.U.A. iau toate măsurile de precauție pentru a se asigura că această obligație este îndeplinită.
Pentru rezidenții canadieni, aceasta înseamnă că veți fi impozitați de două ori pe orice venit pe care îl câștigați din surse din S.U.A.: o dată în S.U.A. și din nou în Canada.
Locuitorii țărilor străine poate sa reduca sau sa elimine reținerea acestor taxe dacă țara lor de reședință are un tratat existent privind impozitul pe venit cu S.U.A.
Canada și SUA au legături economice foarte strânse. Mulți cetățeni și rezidenți din S.U.A. muncesc și desfășoară activități în Canada și viceversa. Pentru a evita dubla taxare, cele două țări au semnat un tratat fiscal.
Tratatul Canada-S.U.A. privind impozitul pe venit asigură faptul că rezidenții din S.U.A. și Canada nu sunt impozitați de catre cele două țări.
Pentru a evita dubla impozitare, trebuie să completați formularul și să oferiți companiei care vă face plățile.
Articolul VII din tratatul de impozitare dintre Canada și S.U.A. prevede că profiturile obținute în S.U.A. de către rezidenții canadieni sunt impozitate în S.U.A. doar în măsura în care aceste profituri sunt legate de un sediu permanent în S.U.A.
Aceasta înseamnă că, dacă nu aveți un birou sau un alt loc de activitate în S.U.A., veniturile din surse din S.U.A. nu sunt impozabile, atâta timp cât plătiți impozit pe acest venit in Canada.
Un rezident canadian notifică companiei din S.U.A. că tratatul fiscal se aplică situației lor prin depunerea formularului.
Prin furnizarea unui formular completat, confirmați că:
o Nu sunteti rezident în S.U.A.
o Beneficiar efectiv al venitului
o Revendicarea unei rate reduse sau a unei scutiri de la reținere ca rezident într-o țară străină cu care SUA are un tratat privind impozitul pe venit.
Dacă alegeți să nu completați formularul, agentul de retinere este obligat să rețină 30% din sumele supuse reținerii. Aceasta include dobânzi, dividende, chirii, redevențe și despăgubiri.
Dacă banii au fost reținuți în mod eronat, trebuie să contactați contabilul pentru a remedia acest lucru.
Nu ignora pentru a completa acest formular și a da companiei care vă plătește. Pentru că dacă veți ignora, vor lua de la dvs. 30% și vor plăti către IRS. După aceea, va trebui să fugiti după IRS pentru a va lua banii înapoi.

Laisser un commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.